Így okosodnak a New York-i rendőrautók

külföld
2013 december 27., 10:07
comments 3

Elég komoly úton halad a New York-i rendőrség a tökéletes rendőrautó megalkotásával, a Wall Street Journal beszámolója szerint már évek óta tesztelik prototípusát az intelligens NYPD 2020 nevű kocsinak.

photo_camera AFP PHOTO/Emmanuel Dunand

Az szuper rendőrautó el van látva infravörös kamerával, ami automatikusan ellenőrzi a rendszámokat, és hasonlítja a központi adatbázishoz, hogy lopott-e az autó, vagy tulajdonosát körözik-e. A különlegessége viszont az, hogy ha nem talál szabálytalanságot, akkor is elraktározza az adatokat, ha később köröznék az autót, tudják, hogy mikor, melyik autó hol látta azt utoljára.

NY-CT429_NYNYPD_G_20131225194209

Az autó hátulján egy légszennyezettség- és sugárzásmérő kapott helyet, ami folyamatosan küldi az NYPD központjába a méréseket. Az műszerfalon található videokamera képét bármikor láthatja élőben a parancsokság. Az autóban lesz még ujjlenyomatszkenner és arcfelismerő technológia is. A prototípus már egy éve cirkál a városban, nagy sikerrel.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.