Mit megdőlt? Fölborult a melegrekord!

időjárás
2013 december 27., 16:47
comments 5
  • Megdőltek a napi melegrekordok ma délután is.
  • A fővárosban 12, Békéscsabán 15 foknál is magasabb hőmérsékletet mértek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az elmúlt napokhoz hasonlóan folytatódott az év ezen időszakához képest több fokkal enyhébb időjárás. December 27-én a fővárosi és az országos napi maximumhőmérsékleti rekord is megdőlt.

szárazság

Mostanáig ezen a napon Budapesten 1974-ben volt a legmelegebb, akkor 12,2 fok volt. Most Pestszentlőrincen ennél is magasabbat, 12,4 fokot mértek.

A december 27-i országos rekord eddig 15,1 fok volt, amit 2004-ben Körösszakálon regisztráltak. Ma délután Békéscsabán ennél majdnem fél fokkal melegebb volt (15,5 fok).

Mára virradóra a napi legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord dőlt meg az ország több pontján is. A legmelegebb Pécsen volt, ahol csak 9,3 fokig csökkent a hőmérséklet.

Az előrejelzés szerint a következő napokban folytatódik az enyhe idő. Szombaton a köd feloszlása után napos és erősebben felhős tájak egyaránt lesznek, emellett a legtöbb napsütés a délkeleti, keleti megyékben várható. Csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon időnként meg is erősödik a szél. Minimum 0-6, maximum 7-15 fok lesz (vagy délkeleten még melegebb). (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.