Best of 2013 - Haszán Zoltán: A Fidesz legkommunistább mondatai és a nagy búcsúk

444
2013 december 27., 18:33
comments 15
  • Búcsút veszünk az unalmas év végi listáktól.
  • Ez itt a 444 év végi listáinak listája, ahol minden szerző elmeséli, mik voltak a kedvenc dolgai idén
  • Mármint bármiben.
  • Ezek itt Haszán Zoltán listái.
  • Az összes listát itt találja.

Dolgok, amiktől idén elbúcsúztunk, de egyáltalán nem hiányoznak

Vidámpark

Teljesen felesleges közpénzből vidámparkot fenntartani, ez pont rá lehet bízni a piacra. Ráadásul a most végre bezárt park kb. egy szórakoztatóipari second hand volt, ehhez képest baromi drága. Egyetlen egy dolog miatt volt izgalmas, hogy ezek a leharcolt gépek meddig bírják a feszes magyar biztonságtechnikai kontroll mellett. Egyáltalán nem bánom, hogy az állatkert kisgömböcözi be a területet, ott legalább folyamatosan fejlesztenek valamit. Az viszont a magyar közélet legnagyobb rejtélye, hogyan maradhatott a mostani kormány alatt is az állatkert főnöke Persányi Miklós, aki Medgyessy és Gyurcsány alatt is miniszter volt, és SZDSZ-es jelöltként indult a választáson 2006-ban. Ennél kevesebbért is váltottak már le vezetőket a közelmúltban.

Analóg sugárzás

Volt pár év, amíg szobaantennával fogtam a három csatornát, arra jó volt, hogy teljesen leszoktasson a tévézésről. Aki ezt visszasírja, járjon még videotékába.

A Margit körúti irodaház

Ok, ezzel kicsit előre szaladtam, mert ott áll még a Mammut mellett ez a rondaság, de idén döntötték el, hogy elbontják, és a kampányban biztosan el is takarítják majd onnan. Nemcsak a szemnek, a tüdőnek is kedvező döntés, mert ez az épület az egyik fő oka, hogy nem tud kiszellőzni Budapest legbüdösebb utcája, a Margit körút. Arra persze kiváncsi vagyok, hogy végül nem húzzák-e fel oda a Mammut hármat, vagy nem várják-e meg végül a bontással a Moszkva Kálmán tér felújítását.

SZDSZ

Tudta-e Ön, hogy idén szűnt meg hivatalosan a párt, aminek Kóka János és Retkes Attila is az elnöke lehetett?

Sólyom Airways

Ezt ugye egy pillanatig sem gondolta senki komolyan.

Gravitáció

Bár teniszezés közben pont érdemes visszakapcsolni.

A Fidesz legkommunistább mondatai

A rezsiköltségek még a kommunizmusban sem csökkentek, hanem mindig csak emelkedetek. Magyarországon most rezsicsökkentés van.

Orbán Viktor, Magyar Rádió, december 6.

Minden épeszű ember tudja, a rezsicsökkentéssel személyesen is jól jár. Nehéz bebizonyítani ennek ellenkezőjét, bár a szolgáltatók próbálták eltitkolni ezt a számlákon, a közös képviselők jelentős része pedig lenyelte a csökkentést a közös költségben.

Kövér László, Magyar Hírlap, december 23.

 A kevesebb választék olcsóbbságot is eredményez.

Hoffmann Rózsa, sajtótájékoztató, december 17.

Én egyébként a versenyben sem hiszek.

Fónagy János arról, hogy nem hiányzik-e neki a verseny a Fideszen belül a pártelnöki posztért. A válaszát kitágította a magyar közéletre és a magyar gazdaságra is. Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.

Mire fogunk emlékezni 2013-ból 20 év múlva?

  • Mikor volt az a nagy hó, amiben ott ragadtak az emberek az autópályán, és volt az a vicces sms (tényleg sms) a Belügyminisztériumtól, tudod, hogy ülj át a másik kocsiba, vagy hogy is volt pontosan.
  • Jaja, ez volt az az év, amikor még olyan szutykos kis stadionok voltak. Meg amikor utoljára nem jutottunk ki Európa- vagy világbajnokságra. Meg volt az a nyolcas a hollandoktól. Na, az csúnya volt. Mennyit rúgtunk, egyet? Vagy nem is rúgtunk?
  • Az milyen volt, amikor még összevissza színű taxik voltak Pesten?
  • És az megvan, amikor a kettes metróban is átálltak arra, hogy ne azt mutassák, mikor ment el az előző metró?
  • Mekkora ötlet volt a Rákay Philiptől ez a nagy közös tűzgyújtásos szívfelmelegítés. Már 20 éve volt az első, te jó ég.
  • Azért ez a trafik dolog eléggé bejött a Lázár miniszterelnök úrnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.