Best of 2013: ingatlanfotózás, avagy legyen egy jó kép vagy két szar

bestof2013
2013 december 28., 15:56

Örökös csodálatunk tárgyai azok az ingatlanosok, akik elmennek felvenni egy ingatlant, készítenek róla 1-58 absztrakt expresszionista képet és aztán még a fáradságot is veszik, hogy feltöltsék ezeket. Mind.

A 2013-as évben rengeteg ilyennel találkozott a gecco, következzen most a 10 legjobb, ha egyáltalán lehet ilyesmiről beszélni ebben a kategóriában.

10. Kukkantás

10

Az egy dolog, hogy bekukucskál a néni, de rajta kívül vajon mit mutat a lakásból ez a kép?

9. Mocskos ronda lépcső zsákkal

9

Ez valóban csak ennyi: rohadt ronda lépcső sehonnan sehová, meg egy zsák. Gratulálunk, kár lett volna kihagyni!

8. Felről le vagy leről fe

8

Ha már lépcső a semmibe, akkor itt van Ő. Igénytelenség felsőfokon, már nem a lépcső maga, bár az sem szép, hanem az, hogy feltöltök egy képet, ami egyértelműen szar, de inkább úgy hagyom. Ha komoly a szándék, akkor leszünk szívesek elfordítani a laptopot, értem?

7. Lefotóztam valamit

7

A klasszik értelmetlenség kategóriája. Egyébként nem egy nagy csoda, tízezrével találni ilyeneket ingatlanhirdetésekben. Szekrény teteje, előszoba fele, mikró alja. Mentségére szolgáljon, hogy az illető magánhirdető és a többi kép egyáltalán nem gáz a lakásról.

6. And now: The Larch

6

- Ez itt egy ilyen fatörzsdarab gyökérdarabbal, ezt mindenképpen meg szeretném mutatni, mert nagyban növeli az ingatlan értékét - gondolta Évike, mikor felvette az ingatlant.

Érdemes egyébként megnézni az egész hirdetést, mert 21 képből 9 tökéletesen értelmetlen és a maradékot is csak nagy jóindulattal hívnám fotónak, pedig az esetek nagy részében csak annyit kellett volna tenni, hogy A Gépkezelő elfordítja a fényképezőgépet (telefont). Magic.

5. A vörös Jézus

SONY DSC

Sajnos ez a hirdetés sem aktív már, pedig a mai napig pontosan emlékszem rá. Zseniális volt az egész, percekig töprengtem, hogy melyik képet posztoljam a sok nonszensz közül. Végül erre a bal (jobb?) felső sarkosra esett a választásom, talán nem kell megmagyarázni, hogy miért.

4. A lejtés

4a

4b

4c

Én csodálom ezt a nonkonform ingatlanfotózást. Miért kell állandóan az a kurva unalmas vízszintes meg függőleges? Tök igaza van, nem kell. (Lásd: 6. pont, azaz komoly vevő forgat.)

3. Remek munka

3

Az első három helyezett természetesen már egy felsőbb kaszt. Itt gyakorlatilag a fotók minimum 75%-a teljesen értelmetlen. A harmadik helyezett hirdetés már szintén inaktív, úgy tűnik végül úgy is sikerült eladni a lakást, hogy egy elszívó, egy ajtófélfa, egy boltív és egy kék falra szerelt fallikus tárgy szerepelt a képeken.

2. A maximalista

22

Itt csak annyi történt, hogy az ingatlanreferens mindent lefotózott, amit ért, s ha már annyit dolgozott vele a helyszínen, válogatás nélkül fel is küldte az egészet a Nagy Internetekre. Van közte jó is, de ha én lennék a főnöke, valószínűleg azt mondanám neki, hogy rendben, Ilona, most akkor menjen ki újra és kezdje elölről az egészet.

1. A rejtélyes

11a

Soha nem fogjuk megtudni, hogy mi történt ebben a lakásban befotózás ürügyén. Sajnos nincs bizonyítékom, mert ez olyan korai gecco poszt, ahol még a hirdetéseket sem linkeltük be, de esküszöm, hogy erről a házról ennyi fotó készült: valami plafonok, meg egy ilyen szárítós terasz, meg vélhetőleg egy fürdőszoba ajtó. Ja, meg a cső! A cső a jobb felső sarokban, mert az létfontosságú ingatlanelem.

Végezetül hadd ragadjuk meg az alkalmat, hogy kívánjunk minden, ingatlanokkal foglalkozó felebarátunknak jobb optikai zoomos és kedvező fényviszonyokkal teli, boldog újévet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.