Lehull a lepel a nők főfunkciójáról (egybe): hivatalosan is a konyhában a helyük!

életmód
2013 december 29., 16:41
comments 50

Hiszen a nők lapja, a Nők Lapja írja. Ismerkedjenek meg Joós Istvánnal, aki, ha jól értem, kb. életvezetési tanácsadó, meg mindenféle weboldalakat is csinál. Azt írja róla a Nők Lapja, hogy

fő hobbija pedig saját megfogalmazásában „olyan internet alapú játszótereket építeni embereknek, ahol valódi, új kapcsolatok születnek, amelyek által a résztvevők önmaguk és mások értékeit tapasztalhatják meg".

Egy szó mint száz, igazi szaktekintély nőtémában. Hogy mennyire, azt jól mutatja, milyen szép Facebook-megosztásszámot ért meg az interjú, amely végre a helyére teszi a dolgokat, de főleg a nőket.

photo_camera A FÉRFI! (envagyok.hu)

Joós, a magyar Ron Burgundy, a Nők Lapja időutazásának kalauza egy olyan korba, amikor a nőknek tényleg csak a férfiakkal voltak dolgaik. Ennyi erővel Balogh „Élesszemű Komondor”Józseffel vagy a KDNP-s Varga „A Fiatal Nők Legfontosabb Hivatása A Gyerekszülés” Istvánnal is beszélgethettek volna a nemi szerepekről. Mert a férfiak úgyis jobban tudják.

Ron Burgundy lerendez egy munkahelyi vitát: „Maga csak egy nő, picike aggyal. A nőknek harnmad akkora agyuk van, mint nekünk. Ez tudomány.”

Szóval nem borzasztóan hosszú az interjú, érdemes végigolvasni. A legjobb részeket azért iderakom.

JI: Sok nőn látom például, hogy azt gondolja, az a főfunkciója, amit a munkahelyén csinál.

NL: Egyik funkciónak nem jó?

Egyiknek igen, de a kérdés itt a főfunkció. A nő főfunkciója nem ez.

Hanem a család?

A férfi egész pontosan.

Ezt légy szíves, fejtsd ki.

A férfi nyilvánvalóan a világban értelmezi magát, ehhez próbál hozzátenni, ezért dolgozik. Ha viszont a nő is csak a saját projektjében tud gondolkozni (...) Egy ügyünk kell, hogy legyen, és ez csak úgy lehet, hogy valamelyikünk ügye mindkettőnké.

Ez az ügy nem lehet a nőé?

De igen, csak nagy az ára. Ha a nő az ügy vezetője, akkor elférfiasodik.

Mit tegyen az a nő, aki él-hal a hivatásáért?

Szerintem az öröm, ha a nőnek van egy ilyen tevékenysége, csak fontos, hogy a prioritások rendben legyenek. A nő munkája a férfi. Minden más hobbi lehet csak, ha és amikor van rá energiája.

Tehát szerinted a nők szolgálják a férfiakat?

Nem. Egy nő sosem a férfit szolgálja, hanem ugyanúgy ügyet szolgál, ahogy a férfi is, csak ő ezt a férfin keresztül teszi.

Nehéz téged megfogni.

Ha meg lehetne, akkor ezt az interjút is felesleges lenne elkészíteni. De a lényeg végül persze épp az, hogy nem kell mindent érteni. Elég csak bátran hallgatni a megérzéseinkre.

Hja, egy ilyen kaliberű arcot tényleg nem könnyű megfogni. Már azért is elismerést érdemel a Nők Lapja, hogy egyáltalán megpróbálta.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.