2014: Egyre derűlátóbb a világ

Tbg
életmód
2013 december 30., 07:09
comments 5

Lassan de biztosan nő az optimisták száma világszerte, derült ki a Gallup intézet szokásos év végi kutatásából, amiben 67 ezer embert kérdeztek a világ 65 országában.

photo_camera )

Az intézet 1977 óta kérdezi ki az embereket világszerte, jobb vagy rosszabb lesz-e a következő év. Mint az az ábrán is látható, tulajdonképpen 1977 óta egyre többen várnak jobbat a jövő évtől, mint az óesztendőtől. Még akkor is pozitív a trend, ha a 2004-es optimizmust a 2008-as gazdasági világválság pofáraesése követte.

Idén a Gallup a brit Radio 4 hallgatóinak három legjobb kérdését is feltette a vizsgálat során, így pl.:

Ön hova költözne legszívesebben?

USA (9%), Ausztrália (7%), Kanada (7%)

Ön boldog ott, ahol él?

Amerika (46%), Ny-Európa (38%), K-Európa (32%), Közel-Kelet és Észak-Afrika (47%), Afrika (44%), Ázsia (36%). Világátlag: 38%.

Melyik ország jelenti a legnagyobb fenyegetést?

USA (24%), Pakisztán (8%), Kína (6%)

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.