A főügyészség szerint rendben volt a házkutatás Horváth Andrásnál

bűnügy
2013 december 30., 13:02
comments 4

Az ügyészség elutasította a házkutatás miatt megfogalmazott panaszt. Közleményük szerint azért, mert a NAV feljelentésére indult ügyben megállapítható a bűncselekmény gyanúja, és a lefoglalt dolgok pedig bizonyítékot képezhetnek, ezért a házkutatás

törvényes és megalapozott volt.

A NAV személyes adattal visszaélés és hivatali visszaélés miatt tett feljelentést, a főügyészség szerint viszont a gyanú csak arra vonatkozik, hogy Horváth még az adóhatóság munkatársaként, jogosulatlanul gyűjtött és tárolt olyan adatokat, amelyek nem kapcsolódtak munkaköréhez.

Ez egy új vádat jelent, az információs rendszer vagy adat megsértésének gyanúját, ebben az ügyben folyik tovább a nyomozás. Ezért maximum két év börtön szabható ki.

(via Origó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.