Az NSA minden adathoz hozzáfér az Iphone-okon!

Újabb és újabb részletek derülnek ki arról, hogy milyen kütyüket használ az NSA. A Spiegel és Jacob Appelbaum újabb és újabb leleplezésekkel állnak elő - Appelbaum, aki Spiegel cikkének a társszerzője a hétvégi hamburgi hackerkonferencián is mondott érdekeseket.

Kezdjük a talán legtöbbeket érintővel:

Az NSA teljes hátsókapus hozzáférést épített bele az Iphone-ba. A Dropoutjeepnek elnevezett kis programocskával gyakorlatilag minden, az Iphone-nal folytatott kommunikációt megszerezhetnek. Az NSA konkrétan 100 százalékos sikerrátával büszkélkedik, ha arról van szó, hogy egy Iphone adataihoz férjenek hozzá.

Iphone-ja van? Nincsenek titkai!

De mondok mást. Ha számítógépet használ,

akkor sincsenek titkai.

A Spiegelben bemutatott NSA-s katalógus egyik kedves darabja egy Éjjeliszekrénynek (Nightstand) nevezett kütyü, amivel akár 13 kilométerről be lehet hatolni bárki számítógépébe, már ha azon éppen be van kapcsolva a wifi.

nightstand

Az Éjjeliszekrény a Windows hibáit kihasználva jut be a távoli gépbe, amivel aztán az NSA kénye-kedve szerint azt csinál, amit csak akar.

Appelbaum a hackerkonferencián azt mondta, így akár drónokról is behatolhatnak bárki számítógépébe - bár szerinte is valószínűbb, hogy egy kevésbé feltűnő furgont használnak álcázásnak. (Via The Verge, The Daily Dot)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.