Golyózáport kapott az athéni német nagykövet rezidenciája

bűnügy
2013 december 30., 11:39
comments 3

Még hétfő hajnalban. Senki nem sérült meg, a rendőrség terrorelhárítói lezárták Wolfgang Dodle nagykövet rezidenciája körüli utcákat.

A görög kormány szerint terroristák adhatták le a sorozatokat automata fegyverekből, céljuk az lehetett, hogy csorbítsák Görögország tekintélyét, mielőtt átveszi az Európai Unió elnökségét.

A rendőrség legalább hatvan töltényhüvelyt talált a helyszínen. Hat embert őrizetbe vettek, ám kikérdezésük után el is engedték őket, és eljárást sem indítottak ellenük. A nyomozást segíthetik a környék térfigyelő kameráinak felvételei.

Németország nem túl népszerű mostanában Görögországban, mert sokan a gazdasági megszorítások fő követelőjét látják az országban.

Külföldi diplomaták ellen szélsőbaloldali terroristák az 1970-es évek közepétől többször is követtek el merényleteket, ám ezek igencsak megritkultak, miután egy évtizede a görög rendőrség határozottan lecsapott a radikális fegyveresekre.

Az épület, ami jelenleg a német nagykövet otthona, 1999-ben is támadás célpontja volt: egy házilag fabrikált rakétával lőtték meg. Akkor sem sérült meg senki. Azt a támadást a November 17. nevű terrorista csoport vállalta magára. A hétfő hajnali merénylet elkövetőjeként még senki nem jelentkezett.

Görögország fél évre az EU soros elnöke lesz, 2014. január elsejétől június 30-áig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.