Kómában van Schumacher

Egy rajongó a kórház bejarátánál várja a híreket (AFP)

A Grenoble-i egyetemi kórházba vitték a német többszörös világbajnok autóversenyzőt, a 44 éves Michael Schumachert, miután vasárnap súlyos síbalesetet szenvedett a francia Méribel nevű üdülőhelyen.

A hírek szerint állapota válságos, és kómában tartják legalább 48 órán keresztül. Idegsebészeti beavatkozásra volt szüksége, a híres francia idegsebész, Gerard Saillant utazott a helyszínre. Ő már egyszer operálta Schumachert, 1999-ben, amikor a Silverstone-on sérült meg egy balesetben.

Mivel a fejsérülése miatt agyvérzést kapott, fel kellett nyitni a koponyáját, hogy a vérzés okozta nyomást enyhítsék.

A baleset után a versenyzőt a közeli város, Moutiers kórházába szállították helikopterrel, majd onnan tovább Grenoble-ba.

Az üdülőhely igazgatója szerint Schumacher sisakot viselt a balesetkor, és tudatánál volt, amikor kórházba vitték. 14 éves fiával síeltek egyébként a pályán kívül 2783 méter magasságban a Saulire nevű hegyen, amikor egy szűkebb hasadékben elesett, és sziklának csapódott 11 óra és 11:15 perc között.

A kórházba 11:53-kor érkezett meg helikopterrel, a helyszínen pár perccel az esés után már megérkezett a segítség.

A kórházban vele vannak versenyző társai is, Ross Brawn és Jean Todt, és az F1.hu szerint megérkezett öccse, Ralf Schumacher, Felipe Massa és Luca di Montezemolo is.

11 órakor tartanak sajtótájékoztatót a kórházban, élőben lehet követni a német Bild vagy a Euronews oldalán.

(Deutsche Welle/Bild)

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.