A világ legostobább állatvédői

2013 december 31., kedd 15:53
35

allatkiserlet

Caterina Simonsen egy ritka tüdőbetegségben szenved, az olasz lány gyakorlatilag kórházakban éli az életét. Folyamatosan kísérleti kezeléseknek vetik alá. Állatorvosnak tanul, és a születésnapja után nem sokkal a következő üzenetet rakta ki a Facebookra:

"Már 25 éves vagyok köszönhetően az orvostudománynak, beleértve az állatkísérleteket is. Az ilyen kutatások nélkül már 9 éves koromban meghaltam volna. Ajándékba kaptam tőletek a jövőmet."

Ezek után az olasz állatvédők egész egyszerűen megőrültek.

"Tőlem holnap is meghalhatnál, az aranyhalamat nem áldoznám fel érted."

- írta az egyik.

"Simán meghalhattál volna gyerekekként, senkit sem érdekelne."

- posztolta egy másik.

A rendőrség összesen 30 halálos fenyegetés, és 500-nál is több zaklató email, Facebook üzenet és telefon miatt nyomoz.

A lány hiába magyarázta, hogy csak az orvosi célú állatkísérleteket támogatja, a kozmetikaiakat nem, és hogy éppen azért tanul állatorvosnak, hogy visszaadhassa, amit az állatoktól kapott. Ez nem győzte meg az állatvédőket.

Olaszországban egyébként máskor is elég hangosak az ilyen radikális csoportok. Áprilisban például betörtek egy milánói laboratóriumba, ahol a kísérleti patkányokat azonosító feliratokat szándékosan összekeverték a ketreceken, hogy az ott dolgozó orvosok ne tudják befejezni a kísérleteket, a patkányok egy részét pedig "kiszabadították". Ez egyébként különösen nagy húzás volt. Az állatok nagy része napokon belül elpusztult, mivel képtelen a laboratóriumon kívül élni.

"Az életemért küzdök, ezek az állatvédő nácik nem fognak megállítani"

- ezt a La Repubblica-nak mondta a lány, aki tüdőgyulladással került kórházba karácsony után. Az orvosok szerint a halálos fenyegetések maitti stressz váltotta ki a betegséget.

(DailyBeast, Corriere)

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt