Best of 2013 – Kerner Zsolt: legjobb könyvek és a legtöbb felidegesített ember

444
2013 december 31., 08:03
comments 6
  • Búcsút veszünk az unalmas év végi listáktól.
  • Ez itt a 444 év végi listáinak listája, ahol minden szerző elmeséli, mik voltak a kedvenc dolgai idén.
  • Mármint bármiben.
  • Ezek itt Kerner Zsolt listái.
  • Az összes listát itt találja.

A legjobb 3 könyv, amit idén olvastam, és még mindig emlékszem rájuk.

Ha az ember sok könyvet olvas, folyamatosan elfelejti, hogy melyiket mikor rágta végig. Az igazán jó könyveket viszont onnan lehet megismerni, hogy nem felejtem el, mikor olvastam el őket. Ez volt idén a top három a durván százból (olvasónaplót kellene vezetnem):

Igazából nem trilógia, hanem egy pentalógia és egy quadrológia. Mindenesetre az egyik legfantasztikusabb tudományos fantasztikus sorozat, amit valaha írtak. A legnagyobb poén persze az benne, hogy a könyv az idegenek, az ijesztő és a távoli szeretetéről szól. Orson Scott Card írt egy sorozatot arról, hogy el kell fogadnunk a tőlünk teljesen idegen, óriási szőrös rovarűrlényeket, sőt, szeretnünk kell őket. Aztán az összes bevételt egy hatalmas melegellenes kampányra költötte.

Minden idők egyik legjobb Urban fantasy sorozatáról már írtam korábban. Még mindig nagyon jó. Sajnos januárról a nyár közepére tolták a következő rész megjelenését. :(

Az év legjobb könyve. Annyira tetszett, hogy először Tbg-nek adtam oda, aztán Botos Tomi is ezt kapta tőlem karácsonyra. Nem csak Bánffy volt fantasztikus polihisztor, de kiderül belőle, hogy a magyar politika soha nem változik. Lehet azt gondolni, hogy itt leépülnek a dolgok, a valóság viszont az, hogy évszázadok óta pontosan ugyanolyanok vagyunk.

A  legjobb sorozat, amit idén néztem meg

Ebből nem is csinálok hármas listát, mert egyértelmű, hogy messze ez volt legjobb dolog, amit idén néztem. J.J. Abrams fogta az X-Aktákat és a kor többi tök jó paranormális sztoriját, csavart egy nagyot, és megcsinálta az elmúlt pár év legizgalmasabb sorozatát. Egyszerre veszi magát nagyon komolyan, és röhögi körbe a kor összes kliséjét. Egyszerűen nem tudom abbahagyni.

A top 3 újságcikk, amivel idén sok embert idegesítettem fel

Sosem merném azt állítani, hogy ezek jó cikkek voltak (például van köztük olyan is, ami nem is cikk), de az kétségtelen, hogy nagyon sok embert sikerült velük felidegesíteni. Higgyék el, nekem nehezebb volt, mint önöknek.

Akiket felidegesített: nők, a Demokratikus Koalíció szavazói.

Akiket felidegesített: vác polgárai, tömegközlekedők.

Akiket felidegesített: emberek, akik nem értenek egyet azzal, hogy csak akkor tudsz viccelni valamivel, ha felfogod a jelentőségét, a Demokratikus Koalíció szavazói.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.