A rendőrség már nyomoz ellene, de a NAV még mindig ajánlja a Patkós-Cassát

Egyéb
2014 január 02., 05:27
comments 3

Kilenc feljelentést egyesítve nyomozást kezdett a rendőrség a Patkós-Cassa Informatikai Kft. ellen. Ez egy olyan cég, ami az adóhatósághoz bekötött pénztárgépeket árult úgy, hogy nem gyártott, még csak nem is importált ilyen gépeket. Sőt, időközben a cég beszüntette a tevékenységét és telephelyén sem lelhető fel.

A Patkós-Cassa egyszerű módszerrel lopott az ügyfeleitől: felvették a január 1-től kötelező pénztárgépekre az előleget, megküldték az adóhivatali nyilvántartásba vételről az igazolást, majd sürgető levelet írtak azzal, hogy ha nem utalják át nekik azonnal a vételár hiányzó részét, a vevők elbukják az állami támogatást.

Ügyfeleik fizettek is, de aztán december 15. után a céget többé nem tudták elérni.

Ennek ellenére a cég a mai napig szerepel a NAV honlapján az online pénztárgépek beszerzésére, telepítésére és karbantartására jogosult cégek listáján. (MTI via Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt