Az al-Kaida szövetségesei megszálltak két várost Irakban

külföld
2014 január 02., 12:03
comments 1

Az al-Kaidával kapcsolatban álló, állig felfegyverzett harcosok szálltak meg két iraki várost, Ramádit és Fallúdzsát. A két városban az Iraki és Levantei Iszlám Állam nevű szervezet fegyveresein kívül nincsenek más fegyveresek.

Ramádiban az elmúlt hetekben kormányellenes tiltakozások voltak. A tüntetők táborait hétfőn felszámolta az iraki hadsereg, ezután összecsapások törtek ki. A katonaság végül kivonult, a helyüket most a szélsőségesek vették át.

Ramádi és Fallúdzsa Irak szunnita többségű területének központjában fekszik. A szunniták összességében kisebbségben vannak az országban, amit a 2003-as háború óta a siíta pártok kormányoznak. Fallúdzsa évekig a szunnita ellenállás központja volt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.