Egy spanyol művész tréfálta végig 2013-ban a világ nagyvárosait

KULTÚRA
2014 január 02., 20:25
comments 7

SpY-t a sajtóban általában csak a spanyol Banksyként nevezik, pedig saját jogán is megérdemli a világhírt. A spanyol művész a nyolcvanas évek közepe óta alkot, a kilencvenes években Madrid egyik legismertebb graffitise volt, majd fokozatosan tolódott el a street art felé. Műveinek lényege, hogy beavatkozzon a városi térbe, és felkavarja a megszokott viszonyokat.

Bár Madrid az otthona, de dolgozott már New Yorkban, Párizsban, Lengyelországban és Japánban is. És ahogy ebben a szakmában szokás, az ő személyazonosságát sem ismerni.

Itt most összeszedjük a legjobb tavalyi munkáit. Ezekről és a korábbi projektjeiről honlapján lehet sokkal többet megtudni.

photo_camera Rogán Antal rémálma - Lausanne, Svájc (2013) (Minden fotó: SpY)
photo_camera Besançon, Franciaország, 2013
photo_camera Ez a körfoma nem most bukkant fel először nála. Ez például 2009-es projekt volt.
photo_camera A sportpályák is visszatérő helyszínei. Madrid, 2008
photo_camera Madrid, 2008
photo_camera A klasszikus Orwell-téma, Madrid, 2013
photo_camera O likes, Madrid, 2013
photo_camera Besançon, Franciaország, 2013
photo_camera Köln, 2013
photo_camera A piramis, Vitoria, Spanyolország, 2013

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.