Tarlós: Kivitelezési hiányosságok miatt kellett bezárni a Városligeti Műjégpályát

Budapest
2014 január 03., 14:43
comments 58

Ezt írtuk nemrég:

  • December végén felolvadt a 2012-ben átadott városligeti műjégpályán a jég.
  • December 31-én és 2014. január 1-én is zárva volt a pálya.
  • A műjég azért műjég, hogy szilárd maradjon melegebb hőmérsékleten is. Mi történt?
  • Egy jégpályaépítő szerint az egész pályatestet elszúrhatták. Valamit kispóroltak belőle.
  • Állítólag túl olcsón vállalta a kivitelező.
photo_camera Fotó: Cink.hu

Most a Főpolgármesteri Hivatal is reagált az ügyre. Szerintük két ok miatt állt le műjégpálya és olvadt fel a jég. A leállás oka "részben az évszakhoz képest szokatlanul enyhe időjárás, másrészt a hűtési rendszer csökkentett hatásfokú működése volt. Utóbbi probléma pedig egyrészt a 2001-ben épített és 2009-ben aktualizált rekonstrukciós tervek hibái miatt, másrészt kivitelezésből adódó hiányosságok miatt állt elő" - írták. Tehát a kivitelező rosszul csinálta meg a hűtést, és még meleg is volt.

photo_camera Fotó: Cink.hu

A Főpolgármesteri Hivatal szerint a javítás elvégzésére az uniós projekt lezárásáig, illetve a 2013-14-es szezon megkezdéséig már nem volt lehetőség, de várhatóan a 2014-2015-ös szezont megelőzően elkészülnek.
Egyébként a kivitelezővel szemben most is folyamatban van egy polgári peres eljárás, és a Fővárosi Önkormányzat további jogi eljárásokat készít elő a tervellenőrrel, illetve a tervezővel szemben is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.