Ertsey Katalin szerint olyan önállú gondolkodású, igényesebb nőre nincs szükség a Parlamentben, amilyen ő is

POLITIKA
2014 január 05., 13:05
comments 28

Ertsey Katalin LMP-s képviselő a blogján árulta el, miért nem indul a következő választásokon. Az a legkevesebb, hogy csalódott a magyar törvényhozásban.

Miben hibáztak Ertsey szerint?

"A mai magyar parlamentet tekintve, mi anno elkövettünk egy hibát: fölélőttünk a színvonalnak. Egyszerűen semmi szükség ebben a működésmódban - a jelen ciklus alatt ez különösen látványos - olyan emberekre, amilyenek mi (többnyire) vagyunk: akiknek van határozott elképzelése a világról, van javaslata a megoldásokra, van önálló gondolata, és képes is megfogalmazni, érvelni mellette."

Mire nincs még szükség?

Ebben a parlamentben, a teljesen kiüresedett és gyalázatos színvonalú "vitákban" merő pazarlás értelmes emberek idejét és képességeit erre fordítani. Különösen bántó ez egy igényesebb nőnek.

De akkor mi várható itt?

"A 92%-os férfitöbbség is marad, sőt, nőni fog - erre nagy összegű fogadásaim vannak."

És még mire nincs szükség?

"Legyünk őszinték: nem is kell ennél sokkal magasabb színvonal. Persze, kell egy pár értelmesebb figura is oda, nem lehet hagyni, hogy ez a méltatlan stílus, ostoba, demagóg "vitakultúra" uralkodjon. De sokkal magasabb szintre nincs szükség, a szakértői háttérben legyen ott az agyi kapacitás, a képviselő ezt jelenítse meg, azon a szinten, amivel azonosulni tud a választó."

És amire a leginkább nincs szükség?

"A túlképzett képviselő irritálja a közeget és csak a surmóságot hívja elő: egyáltalán nem véletlen, hogy Detti (Szél Bernadett - a szerk.) és én kaptuk a legtöbb beszólást."

De akkor most mi lesz Ertsey Katalinnal?

"Mivel ebben az országban még hosszú ideig nem várható, hogy egy értelmes, progresszív, a nők ügyét valóban komolyan vevő, tehát számomra vonzó kormány lesz (jelenleg egyetlen ilyen erő sincs), egy ideig nem lesz szükség arra, amit én tudok. Addig is a háttérből segítek és elmegyek továbbképezni magam, hogy ha egyszer szükség lesz rá, még jobban tudjam szolgálni a hazámat."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.