Az utolsó szó jogán egymást vádolták az ároktői banda tagjai

bűnügy
2014 január 06., 11:21
comments 1

Hétfőn tartották az utolsó tárgyalási napot az ároktői banda elsőfokú büntetőperében. Ma két vádlott szólhatott az utolsó szó jogán, ők egymást vádolták.

M. István, aki korábban magára és társaira is terhelő vallomásokat tett, arról beszélt, hogy társai iskolázatlanságuk és alkoholizmusuk miatt voltak ilyen brutálisak. Azt állította, hogy fenyegetéssel hamis vallomásra próbálták rávenni.

"Megpróbáltak kitolni velem" - mondta. Szerinte társai hamisan vallottak rá, mert ő szintén beszélt. Épp ezért azt kérte, különítsék el társaitól.

M. amúgy nem tartja magát ártatlannak, de állítja, hogy be se ment az áldozatok otthonába.

A másik vádlott. R. András is azt állította, hogy ő csak figyelő volt, és csak két helyszínen. Úgy tudta, hogy lomtalanításhoz vagy vasat loni mennek. M. Istvánt hazugsággal vádolta, szerinte M. valójában a banda egyik irányítója volt.

Az ügyész korábban a hat vádlott közül ötre nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, számos minősített rablás és más súlyos bűncselekmény miatt tényleges életfogytiglant kért. A védelem viszont felmentést vagy legalábbis az ügyészi indítványnál jóval enyhébb büntetést látna indokoltnak. A bíróság délután hozhat ítéletet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.