https://444.hu/assets/japan_8.jpg

Egyszerre ennyien még sosem írtak a világ legnehezebb nyelvén

külföld
2014 január 06., 08:40
comments 8

Immár 48 éve hagyomány Japánban az évkezdő kalligráfiai verseny. Most január elején több mint 3000 ember vett részt rajta Tokióban, főleg gyerekek. A japán nyelvben háromféle írásmód van: a hiragana, a kandzsi kínai eredetű és a katakana szótagírás. Kandzsival a szavak fogalmi részét, a hiraganával a szótagokat, kandzsival az idegen szavakat írják. A japánt 126 millió ember beszéli anyanyelvként a világon, a kilencedik legelterjedtebb nyelv. Dialektusai nem alakultak ki, eléggé standardizált nyelv.

Képek: AFP/TOSHIFUMI KITAMURA, REUTERS/YUGA SHINO

A boy participates in a new year calligraphy contest in Tokyo - JAPAN-NEW YEAR-CALLIGRAPHY JAPAN-NEW YEAR-CALLIGRAPHY JAPAN-NEW YEAR-CALLIGRAPHY JAPAN-NEW YEAR-CALLIGRAPHY JAPAN-NEW YEAR-CALLIGRAPHY Participants show off their writing at a New Year calligraphy contest in Tokyo

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.