Ennél összébb már nem is lehetne fogni: Bajnai most éppen közös listát akar

MTI Fotó: Illyés Tibor

Annak örömére, hogy a héten minden bizonnyal kiírják a parlamenti választásokat, Bajnai Gordon fontos bejelentéssel állt elő. Összébb akar fogni!

Vagy ahogy ő fogalmazott:

meg kell vizsgálni az Együtt 2014-PM és az MSZP közti megállapodás kiterjesztésének és továbbfejlesztésének a lehetőségét.

Na, ezt írja a zászlójára bárki.

Bajnaiék pár hónapja még azt gondolták, hogy annyira nem akarnak összefogni az MSZP-vel, hogy közös listát állítsanak. A januárban kezdődött tárgyalások nyári lezárásakor végül abban állapodtak meg, hogy egyeztetetten állítanak jelölteket, vagyis egyéni körzetekben nem indul egymással szemben az Együtt és az MSZP, de mindkét párt önállóan állít listát. Ezt a megállapodás hivatalos, októberi aláírásakor Bajnai a létező legjobb megoldásnak nevezte, mert így a választóknak nem kell kompromisszumot kötniük.

Mostanra meggondolta magát. De annyira, hogy még Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalícióját is bevonná a megállapodásba, melynek végeredményeként a három párt

közös listát

állítana. Ezzel ugyanis szerinte "visszaadhatnák a kormányváltást akaróknak a győzelembe vetett hitet". Persze erről még egyeztetnie kell az MSZP-nek és az Együttnek, ami a tapasztalatok alapján mindig jó móka, sok üzengetéssel a sajtóban. (Via ATV)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.