Keressük a legszomorúbb fenyőfát

háború
2014 január 06., 18:31
comments 8
  • A karácsony az ünnep, a pompa, a boldogság időszaka.
  • Kivéve, ha valaki fenyőfának születik.
  • Most azoknak a fáknak állítunk emléket, akik a napokban számkivetetten, névtelenül hevernek a koszos utcákon.
  • Utcára kivetett fát látott? Fényképezze le, és küldje el nekünk!

Karácsonyfát venni nem csak drága, de kártékony és felesleges lépés, mégis ezekben a napokban 5-600 ezer fenyő kerül ki csak Budapest utcáira, hogy utána kazánban égessék el őket.

fa

(Kép forrása: Nonrelevant Tumblr)

Ezért pályázattal összekötött megemlékezést indítunk. Ha az utcát járva kihajított fenyőfát lát, fényképezze le, és küldje el nekünk a

fenyogyilkossag@444.hu

emailcímre.

A beérkezett képekből válogatásokat közlünk majd, a fenyőcídium-szezon lecsengése után pedig a képek közül szakmai zsűrink segítségével választjuk ki a 2014-es nagy tűlevélhullajtásra legszebben megemlékező darabokat.

Inspirációnak itt ez a Tumblr, ahol tavaly gyűjtöttem a hasonló képeket.

Itt pedig pár, a szerkesztőségünk tagjai által készített fénykép az idei szezonról:

fotó (5)

image

fenyo_ck

fotó (6)

fotó (7)

photo (9)

photo (10)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.