Újabb haláleset Kim Dzsongun szűk családjában

külföld
2014 január 06., 10:01
comments 3

Infarktust kaphatott, vagy talán öngyilkos lett Kim Kjonghuj, Kim Dzsongil nővére, Kim Dzsongun nagynénje, akinek a férjét december közepén végeztette ki a fiatal észak-koreai diktátor. A Csoszon Ilbo című dél-koreai lap értesüléseit más források egyelőre nem erősítették meg.

Mi több, még a lap forrásai is bizonytalanok a hír hitelességében.

Kim Kjonghuj férjét, Dzsang Szongteket decemberben végezték ki. Egy kínai kormánylap szerint kutyák elé vetették, de ezt sem erősítette meg senki. A kínai kormánylap pedig nem tekinthető elfogulatlan forrásnak, tekintettel arra, hogy Kína első számú észak-koreai kapcsolata a kivégzett Dzsang volt.

Dzsang kivégzésekor még az a hír járta, hogy neje már csak a szoros családi kötelék miatt is megúszhatja, vagy legalábbis túlélheti a belviszályt. Erre utalt az is, hogy amikor decemberben meghalt az észak-koreai kommunsta párt Központi Bizottságának egyik ismertebb tagja, a nagynénit is beválasztották a temetési bizottságba. Márpedig, aki valakinek a temetésén ott lehet, maga is fontos ember mindaddig, míg utólag ki nem retusálják a fotókról.

Az viszont már intő jel volt, hogy férje kivégzése után testvére, Kim Dzsongil halálának második évfordulójára már nem ment el. Ez találgatásokra adott okot. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.