Van fölös nyolcszázezer forintja kápéban, és szeret drágábban vásárolni, mint muszáj? Irány a CBA!

gazdaság
2014 január 06., 11:38

hennessy1

Díszes doboz áll tárva-nyitva egy budapesti CBA-ban, a Budenz Csemegében, közvetlenül a 135 forintért kínált rágógumik mellett. A dobozban egy üveg ital van. Konyak. De nem akármilyen. Hanem egy

Richard Hennessy.

Ami kábé a konyakok Rolls Royce-a, de legalábbis Bentley-je. Ennek megfelelően nem olcsó. A CBA-ban

800 000 (nyolcszázezer) forintért adják.

Kicsit drágábban, mint amiért külföldről vagy a netről beszerezhető. De ami még ennél is fontosabb, ekkora összeget alapesetben bankkártyával nem is lehet kiegyenlíteni, mert azokon alapesetben 150-200 ezer forint a napi limit. Fontos tehát, hogy ha ilyet akar vásárolni, legyen önnél készpénz.

Nyugodtan vihet húszezrest is, nem fognak visszaadni belőle.

A Budenz Csemegében árválkodó Ruchard Hennessy történetét az Origo göngyölítette fel. Most csak a legérdekesebbeket szemlézném:

  • A nyolcszázezres italt meglehetősen hanyagon tárolják. Elméletileg a fénytől elzárva kéne tartani, de itt simán nyitva van a doboza.
  • Ahhoz képest, hogy nyolcszázezer forintba kerül, még csak egy üvegajtó sem védi.
  • Néha teljesen őrizetlenül hagyják, pedig a környéken van bűnözés.
  • Nem is gondolná, de lehet alkudni rá. Az Origo újságírójának két percen belül már 650 ezerért is odaadták volna.
  • A Budenz Csemegét üzemeltető cég másik, Budapesthez közeli boltjában is tartanak Richard Hennessyt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.