Pintér Sándor szerint lehet,hogy itt az ideje, hogy nyilvánosságra hozzák az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról készült jelentés egy részét

Erről a belügyminiszter a Hír Tv kedd esti műsorában beszélt. Pintér szerint teljesen nem tudják feloldani a titkosítást, mivel az érintetteknek személyiségi jogaik vannak, és az a titkosszolgálati munkatárs, aki ebben az ügyben tevékenykedett, nem lesz alkalmazható a jövőben.

De szerinte vannak a jelentésnek olyan részei, amelyek nem tartalmaznak államtitkot vagy olyan adatot, amely veszélyeztetné bárkinek az életét, tevékenységét, ugyanakkor nem biztos, hogy egy-egy rész teljességgel be tudná mutatni a történetet.

Lehet, hogy félrevezetné azokat, akik csak részinformációkat kapnak meg.

- fogalmazott talányosan a belügyminiszter.

A 2006. október 23-i utcai demonstrációval kapcsolatban azt mondta, százas nagyságrendű azon rendőröknek a száma, akiket elbocsátottak, mert aznap szolgálatteljesítés közben bűncselekményt, szabálysértést vagy gyanús cselekményt követtek el, és a testület nem vetette ki magából őket. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.