A hét műtárgya

kultúra
2014 január 08., 14:53
comments 1
photo_camera MTI Fotó: Sóki Tamás

Egyértelműen ez a gránátalmafa körül táncoló meztelen nőalakokat ábrázoló szecessziós Zsolnay-váza. Apáti Abt Sándor alkotását 19 millió forintért vásárolta meg a Janus Pannonius Múzeum egy tavaly decemberi árverésen, és most állították ki a pécsi Zsolnay-negyedben. Az egy méter magas váza érdekessége, hogy közel száz év után került elő egy külföldi gyűjteményből. Az 1906-os világkiállításon ott volt abban a pavilonban, amiben a magyar szecesszió csúcsműveit mutatták be, és amely ugyan porig égett, de néhány tárgyat sikerült kimenekíteni a lángokból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.