A nap érdekes adata: 300 millióval többen dohányoznak, mint 30 éve

Egészségügy
2014 január 08., 20:20
comments 7

Hiába a mindenféle figyelmeztető kampányok, ma már világszerte 1 milliárdan dohányoznak, szemben az 1980-as 721 millióval. A minden nap dohányzók száma a férfiaknál 41, a nőknél 7 százalékkal növekedett. Ugyanakkor a világ lakosságának ma kisebb hánya dohányzik: 26 százalék helyett már csak 18,7.

Az abszolút szám növekedése mögött egyrészt a föld lakosságának növekedése áll, másrészt az, hogy olyan népes országokban, mint Banglades, India, Kína és Oroszország egyre többen cigiznek. Ugyanakkor a mért időszakban az USA-ban 52 millióról 38 millióra csökkent a dohányosok száma. (via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.