A nap érdekes adata: 300 millióval többen dohányoznak, mint 30 éve

Egészségügy
2014 január 08., 20:20
comments 7

Hiába a mindenféle figyelmeztető kampányok, ma már világszerte 1 milliárdan dohányoznak, szemben az 1980-as 721 millióval. A minden nap dohányzók száma a férfiaknál 41, a nőknél 7 százalékkal növekedett. Ugyanakkor a világ lakosságának ma kisebb hánya dohányzik: 26 százalék helyett már csak 18,7.

Az abszolút szám növekedése mögött egyrészt a föld lakosságának növekedése áll, másrészt az, hogy olyan népes országokban, mint Banglades, India, Kína és Oroszország egyre többen cigiznek. Ugyanakkor a mért időszakban az USA-ban 52 millióról 38 millióra csökkent a dohányosok száma. (via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt