A világ legrosszabb párkapcsolati tanácsai

életmód
2014 január 08., 19:40
comments 34

Egyszerre baromi ijesztő és szórakoztató posztot csinált a Salon azokról a párkeresési és párkapcsolati tanácsokról, amiket mindenféle szélsőséges oldalakon, könyvekben és tévéműsorokban nyomnak Amerikában.

Lányok, fogjátok be!

Van egy Justin Lookadoo nevű hihetetlenül vicces figura, aki saját definíciója szerint hitalapú párkeresési tanácsadó, és volt pártfogó tiszt. Elég sok könyvet írt már a randizásról, amikben ilyen gyöngyszemek szerepelnek mint, hogy

  • a randiképes lányok tudják, mikor kell befogni. Nem sajátítják ki a beszélgetést, nem mondanak el magukról mindent mindenkinek.
  • ha nem beszélsz sokat, akkor nem is fogsz olyan butaságot csinálni, mint hogy te hívod el a srácot egy randira.
  • az Isten a férfiakat tette meg vezetőnek. A randiképes lányok hagyják, hogy a férfi vezessen, kinyissa nekik az ajtót, lecsavarja a ketchupos üveg tetejét. És hogy ő kezdeményezzen. Szóval hagyják hogy a srácok srácok legyenek.
  • nem kell "Önállóság kisasszonynak" lenni.

Srácok, ne hagyjátok, hogy a csajotok mutogassa magát!

Szintén Lookadoo pár tanáccsal azért a fiúkat is ellátja (persze nekik kevesebb kell, hiszen őket ugye Isten is vezetőnek teremtette). Szóval a randiképes fiúk hozzák Istent a párkapcsolatba.

"A srácok, akiknek van Hite, nem túl vadak, de nem is szelídíthetőek meg. A randiképes srácok tudják, hogy a pornó rosszat tesz a léleknek, és nem hagyják, hogy a barátnőjük mutogassa magát."

Halljatok éhen közösen!

A CBN nevű keresztény csatorna oldalán van ilyen 101 randitipp rész, amiben elég jó dolgok vannak, de a legerősebb talán az, amikor a párnak egy nap csak 1.18 dollárt (260 forintot) lehet ételre költenie, hogy "kreatív" táplálkozási ötletekkel jönnek elő.

Legyetek együtt furcsák!

Még mindig a CBN-től.

  • "Raboljatok el" egy közös ismerőst reggelizni!
  • Találjatok ki újfajta nevetést!
  • Kérdezzetek bizarr dolgokat a könyvtárostól!
  • Csináljatok furcsa kérdőívet, és járjátok vele körbe a szomszédokat!

A Sátánnal vigyázni!

Karen Blake a Keresztény feleség kézikönyve címmel írt néhány fontos gondolatot a párkapcsolatokról. Például, hogy

"a Sátán tönkre akarja tenni a házasságodat"

Szerencsére vannak módszerek felvenni a harcot. Például az engedelmesség. Szóval a hölgy szerint azt csak a Sátán szolgái szajkózzák, hogy egy erős nő nem veti alá magát a férfinek. Igenis aláveti. Ezt kell minden hívő asszonynak tennie. Szerintem ezek ismerik egymást a nőklapjás Joós Istvánnal.

Terpessz, hogy a férjed jól viselkedjen!

Egy másik bölcs asszony, Julianna Slattery a házasságon belüli szexről írt könyvet. Ebben többek közt azt javasolja a nőknek, hogy tegyék szét a lábukat a férjüknek, mert ha az nem kapja meg tőlük a hálószobában, amit akar, akkor a pornográfiához fog fordulni.

Muszlimokkal ne!

Az egyik kedvenc amerikai bohócom Pat Robertson (a hozzá köthető egyik szervezet a magyar kormány egyik _fontos_ támogatója) tévéműsorában arra a kérdésre kellett válaszolni, hogy egy rendes ember járhat-e együtt muszlim nővel. A válasz egyszerű:

"Nem, ha muszlimkodni akar, akkor ott kell hagyni"

Akkor sem szabad elválni, ha a férjed molesztálja a gyereket!

Debi és Michael Pearl valószínűleg tényleg a legalja. Ők sok más hülyeségek mellett ilyeneket is írnak:

"Ha a férjed szexuálisan bántalmazta a gyereket, akkor ezt meg kell beszélned vele. Ha megbánja, amit tett, és hajlandó segítséget kérni, akkor megadhatod neki lehetőséget, hogy bizonyítson. Maradj mellette, de tanúskodj ellene a bíróságon. 10-20 évet kaphat, ezalatt a gyerekek felnőnek, te pedig tárt karokkal várhatod haza. Ha nem bánja meg, amit tett, akkor is vissza kell fogadnod, és így igazi mártírrá válhatsz. Isten gyűlöli a válást, mindig, minden körülmények között, kivétel nélkül."

Akinek esetleg van tippje hasonló, de magyar szerzőktől származó tanácsokra, az mindenképpen írjon a szerk@444.hu-ra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.