A hülye GVH azért bünteti meg a McDonald's-ot, ami jó ízű

A Gazdasági Versenyhivatal 15 millió forintra büntette a Mekit, mert csirkehús-ételként hirdetett készítményeibe darált csirkebőrt is fölhasznált, így megtévesztette a fogyasztókat, akik, szegények, azt hihették, hogy a csirkés ételekben nincs csirkebőr. (Ezt írta az Index.)

Ez az ítélet úgy baromság, ahogy van, a szokásos multibasztatáson kívül semmi értelme.

A csirkebőr gasztronómiai értéke semmivel sem kisebb (sőt!) ugyanis, mint az állat színhúsáé.

Komoly konyhákon a csirke bőrét sokkal nagyobb becsben tartják, mint a fitnesznáci, taplónyelvű közönség által körülrajongott, valójában ízetlen, fűrészporszáraz mellet. Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx étterem séfje a Bocuse D'Or szakácsverseny 2012-es európai selejtezőjében például francia feketelábú csirke bőrét kisütve és darálva használta föl egy terrine-ben.

A világ legmenőbb éttermeiben is rendszeresen használnak sült-darált csirkebőrt, akár alaplevekben, akár pástétomokban ízfokozóként, és ezt a legritkább esetben jelzik külön az étlapon. Ezeket is meg kellene  büntetnie a sötét GVH-nak.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.