Felkötötte magát az ároktői banda vezére?

Tbg
bűnügy
2014 január 08., 08:39
comments 11

A Blikk szerint minden jel arra utal, hogy öngyilkos akart lenni az ároktői banda vezére az ítélethirdetés előtt.

Az újság ezt abból szűrte le, hogy horzsolásnyomokat vélt felfedezni R. Elemér nyakán, akit két társával együtt a Fővárosi Törvényszékre vittek vissza egy kétórás, tárgyalási szünet

Ez a sérülés egyértelműen önakasztásra utal

- válaszolta a Blikknek Szeles Géza igazságügyi orvos szakértő, aki szerint a friss hámsérülést egy lánccal vagy zsineggel okozhatták. Zsineg pedig volt R. Elemérnél, sportcipőjének cipőfűzője alkalmas lehetett erre.

photo_camera )

A férfinak ideje is volt rá, ugyanis őt egyedül helyezték el egy magánzárkában, míg M. Istvánt és R. Andrást máshol.

A férfinak a Blikk szerint az ítélethirdetés elhalasztása lehetett a célja.

A háromtagú banda idős embereket fosztott ki 2008 és 2009 között, meg is verték őket, ketten belehaltak a sérülésekbe. Egy gyilkosságban találta őket bűnösnek a bíróság.

Nevük akkor vált igazán ismertté, amikor az igazságszolgáltatás lassúsága miatt szabadon engedték őket, és eközben ketten Svájcba szöktek.

A horzsolásról a törvényszék szóvivője nem adott információt személyes adatokra hivatkozva, ügyvédjük pedig azt állította, nem vette észre a nagy forgatagban. (Blikk)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.