Pezsgőzve ment a halálba a 95 éves belga gátfutó

Emiel Pauwels 2013 márciusában megszerezte korosztálya Európa-bajnoki címét 60 méteres fedett pályás síkfutásban, ezért nevezik az ország legidősebb atlétájának.

AFP PHOTO / BELGA / JASPER JACOBS

Pauwels hónapok óta élt ágyhoz kötve, gyógyíthatatlan gyomorrákja végső stádiumba jutott. Kérésére kedden bruggei otthonában, Eddy fia jelenlétében beadták neki a halálos injekciót. Előző este csaknem száz rokont és barátot hívott meg pezsgős koccintásra búcsúzóul. Az idős férfi mosolyogva mesélte: ez volt élete legszebb ünnepe.

A riportereknek Pauwels arról beszélt, egyáltalán nem bánta meg, hogy úgy döntött, távozik és egyáltalán nem fél a haláltól.

"Ki ne szeretné pezsgős pohárral a kezében, szerettei körében befejezni az életét? Amikor az orvos az injekcióval megérkezik, azzal az érzéssel hagyom itt ezt a világot, hogy szép életem volt. Miért is kellene sírnom, miközben a Paradicsomba tartok, ahol rengeteg barátomat és rokonomat, köztük a feleségemet is újra láthatom?"

- mondta a veterán atléta a Het Laatste Nieuws flamand napilapnak.

Belgium azon kevés ország egyike, ahol 2002 óta bizonyos körülmények között legálisan választható az eutanázia. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.