Susogósban, atlétában, 230-cal a leállósávban

bűnügy
2014 január 08., 07:01
comments 43

Fantasztikus videót bányászott ki a Belsőség blog. Egy Kiss Béla nevű felhasználó töltötte fel a Youtube-ra, de állítja, hogy nem az övé, hanem "egy srácé volt, aki azóta már törölte, de én lementettem".

A cím alapján egy Peugeot 607-es, a Belsőség nálam hozzáértőbb stábja szerint inkább egy 407-es az egyik főszereplő. A másik kettő a sofőr és az anyósülésen ülő társa. Az M7-esen repesztenek Budapest felé 210-230-as tempóban, az autók között cikázva, legtöbbször a leállósávban.

Közben meg szól az Ace Of Base - Cruel Summer (FlameMakers Remix).

Kedvenc jelenetem 2:59-nél jön el.

- Felvegyem?
- Ne, én kéne, hogy felvegyem, bazmeg.
- Felhúzzam a kezedre?
- Aha.

Hogy miről beszélnek, azt csak ezután látjuk meg. Egy szilikonkesztyűről, amit ezután az anyósülésen ülő - aki először megkérdezte, hogy neki kéne-e felvennie - elkezdi felhúzni a sofőr kezére, nem túl sok sikerrel. A sofőr ezért bő fél percig elengedett kormánnyal nyomja tovább a gázt.

Hogy mire kell a gumikesztyű, azt csak két perccel később tudhatjuk meg. A sofőr otthonhagyta a vezetőkesztyűjét, azért. Hogy ne csússzon a kormány, amit fél percig nem is fog, ugye.

De közben, 3:57-nél előkerül egy pisztoly a kesztyűtartóból.

4:47-nél zavaros részleteket is megtudunk az útról. Az állítások tényszerűségére nem vennék mérget, már csak azért sem, mert a sofőr szerint akkor már csak 30 kilométerre vannak Budapesttől. A felvételen látszik, hogy itt még csak két sávos a sztráda, miközben az 64 kilométerrel Budapest előtt háromsávosra bővül.

7:11-nél kiderül, hogy a pisztoly nem a csehovi értelemben vett dramaturgiai eszköz volt. Nem sül el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.