A 15 éves fiú, aki feláldozta magát, hogy megmentse osztálytársait

Terrorizmus
2014 január 10., 16:37
comments 24

bomb_hero

Aitzaz Hasan kilencedik osztályba járt egy állami fiúiskolában Ibrahimzai városában Pakisztánban. Hétfőn reggel késésben volt, két barátjával nagyon siettek, hogy beérjenek a suliba.

A bejárattól nem messze egy különös férfi állította meg őket.

Állítólag zavartan viselkedett, és arról érdeklődött, hogy hol lehet bemenni az iskolába. Ez elég gyanús lett a 15 éves fiúnak, ahogy az is, hogy korábban még sosem látta a nagykabátban lévő férfit az iskola környékén.

Megkérdezte, tőle, hogy kicsoda, és miért akarja tudni, hogy hol az iskola. Erre a férfi megpróbált elfutni. Hasan utánament és lefogta.

A férfi ekkor robbantotta fel magát. Mindketten azonnal meghaltak.

A BBC úgy tudja, hogy a fiút többen kérték, hogy hagyja békén a férfit, mert veszélyes lehet, ha megpróbálja megállítani, de ő ennek ellenére közbelépett.

A pakisztáni hatóságok szerint több száz gyerek eshetett volna áldozatul a terrorista támadásnak, ha a fiú nem állítja meg.

Hasan most posztumusz állami kitüntetést kaphat. (NYT, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.