Bencsik: Hazugságokat írnak a Magyar Krónikáról, Orbán bízik Kerényiben

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője szerint elképesztő hazugságok jelentek meg a Magyar Krónika alakuló üléséről.

"A hazugságok között a legfájdalmasabb a pestisracok.hu förmedvénye, mivel ezt tudomásom szerint az a Huth Gergely szerkeszti, akivel - eddig azt hittem - egy szellemi táborba tartozunk"

- írja Bencsik a Facebookon. A Pesti Srácok írt arról, hogy Orbán gyerekesnek és nevetségesnek nevezte Kerényi levelét, és közölte, nem kaphat állami pénzt. Kerényi megpróbálta megvédeni kezdeményezését, de Czakó Gábortól, Kondor Katalintól és Zárug Péter Farkastól megsemmisítő kritikát kapott, írta a blog.

Ehhez képest Bencsik szerint "Orbán Viktor a megbeszélésen határozottan kifejezte bizalmát és elismerését Kerényi Imre iránt". Szerinte Orbán kifejezte, hogy hisz ebben a vállalkozásban.

"Örömmel tudatom, hogy a Magyar Krónika folyóirat szerkesztősége biztonságban és nyugalomban elkezdte működését, a szükséges időre elkészül az első, úgynevezett próbaszám - a rágalmazók, hazudozók és károgók őszinte bánatára, de amennyire ismerem a dolgokat - hiszen ott voltam a lap születésekor és látom a folytatást - a jószándékú emberek őszinte örömére."