Az Európai Unió katonai akciót indít Közép-Afrikában

külföld
2014 január 11., 07:04
comments 1

Miután pénteken lemondott hivatalából Michel Djotodia, a Közép-afrikai Köztársaság elnöke, tartani lehet, hogy az országban tomboló vallási erőszak tömegvérengzésekhez vezet. Emiatt döntött úgy az unió 28 tagállamának nagykövetei, hogy több száz fő katonát vezényeljenek az országba. Eddig francia és afrikai békefenntartó alakulatok állomásoztak az országban. Decemberben két francia katonát lőttek le. A Nemzetközi Migrációs szervezet megkezdi az országban lévő 33 ezer külföldi azonnali evakuálást. Az első három repülő járatot, 800 csádi menekülővel még szombaton elindítják.

photo_camera AFP PHOTO/ MIGUEL MEDINA

December óta közel ezer ember halt meg a muszlimok és keresztények között dúló erőszakos villongásokban. (BBC/MTI)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.