Michael Knight szerelmei

  • Mindig ott motoszkált.
  • Sose volt rá szükség.
  • De most itt van!
  • A 444 történetének leghosszabb felesleges adatbázisa.

A Knight Rider egy 1982 és 1986 között sugárzott amerikai sorozat volt, aminek a hatását az mutatja a legjobban, hogy a közelmúltig a Tv2 és a Cool Tv is minden hétköznap adta, és több folytatássorozatot is megélt. A történet szerint a főszereplő, Michael Knight (David Hasselhoff alakította) egy bizonyos Alapítvány szolgálatában egy K.I.T.T. nevű mesterséges intelligenciával, egy beszélő Pontiackal üldözi a bűnözőket.

Közben pedig majdnem mindegyik részben laza flörtbe, néha pedig szerelembe esik egy-egy, vagy akár több nővel, hogy a részek végén beleautózzon a naplementébe, örökre hátrahagyva ezeket a szerelmeket.

michael knight

De kikhez kötötték Michaelt ezek a néha csak plátói szerelmek vagy a fizikai vonzalom?

Kigyűjtöttem a szereplőket, hogy meddig jutottak el Michaellel (csak flört volt, esetleg ölelés is, vagy csók, sőt még valami más is), és elemeztem a színésznők pályafutását is.

A cikk alján látható számokra kattintva lehet megnézni az összes (1-4.) évad minden részének nőit.

Előtte viszont ki kell térnünk Michael örök szerelmeire, Bonnie-ra és Aprilre.

Bonnie

A képekre kattintva látható a nagyobb méret

Bonnie Michael nagy barátja (sose lehet tudni, hogy kettejük közül melyikük van a friend zone-ba), aki a második évadot kivéve végig segíti Michaelt K.I.T.T. szerelőjeként. Sokszor ölelkeznek, néha puszit is adnak egymásnak, de Bonnie érezhetően más, mint a többi nő (például jóval okosabb).

Patricia McPherson Washingtonban született, ahol az apja tengerésztiszt volt. Franciaországban töltött több évet, amikor az apját Párizsba küldték, és később Floridában és Kaliforniában járt egyetemre. Sikeres modell lett. Ez volt McPherson legnagyobb szerepe, beugrott a MacGyverbe, a Gyilkos sorokba és a Star Trekbe is, de 1991-ben visszavonult. (2009-ben beugrott még egy kisebb szerepre a Warehouse 13-ba.) Most 59 éves, a férje James Garret. McPherson elhivatott természetvédő, leginkább Dél-Kalifornia vizes élőhelyeit félti.

April

kr_april curtis

April a második évadban helyettesítette Bonnie-t, amíg ő továbbképzésen volt. K.I.T.T. szexi és okos szerelőjeként jól kijött Michaellel, néha mintha flörtöltek is volna, de a kapcsolatuk valamivel felszínesebb volt (nem volt tere kifejlődni). Puszi és ölelés így is belefért.

A texasi Rebecca Holden magazinok címlapjairól és tévéreklámokból került Hollywoodba 1980-ban. Ez volt a legnagyobb szerepe, de korábban játszott a Magnumban, a T. J. Hookerben és Cheersben is. 1989-ban próbálkozott a countryénekléssel is, de nem vált be a dolog. Elvileg még aktív, de 2009 óta nem volt filmben.

Statisztika

Akinek nincs türelme Michael összes bagatell kapcsolatához, annak itt grafikonokkal ábrázolom az adatokat, és megpróbálom feltárni az összefüggéseket.

Michael (Bonnie-t és Aprilt nem számítva) összesen 83 nővel került közelebbi kapcsolatba, ebből:

  • 32-vel flörtig,
  • 21-gyel ölelésig,
  • 28-cal csókig,
  • 1-gyel szexig,
  • 1-gyel pedig házasságig jutott.


Azt tehát ki lehet jelenteni, hogy Michael bármekkora szívtipró is, nem túl eredményes: 83 nőből csak egyet fektet le, pedig 30-at is megcsókolt. (A diagramon azért van több csók, mert Michael a feleségét két korábbi részben már megcsókolta, illetve azért van több flört, mert Adrianne St. Clairrel először csak flörtig jutott, és csak egy későbbi részben csókolták meg egymást. Akiktől Michael puszit kapott, azokat az ölelés kategóriába tettem, mert a kettő gyakran együtt járt.)

A színésznők közül sokan szerepeltek ugyanazokban a 80-as évekbeli macsó akciósorozatban (például a Magnumban és a T. J. Hookerben), mások hátat fordítottak Hollywoodnak, és más szakmát választottak.

Volt köztük olyan, aki Michael Knight felesége lett, a sorozatban és a valóságban is, és olyan is, aki Oscar-díjat nyert.

Négyen már nem élnek, egyiküket Phil Spektor lőtte agyon.

Van, aki korábban aranyérmet nyert az olimpián, de akad olyan is, akiről semmit sem lehet tudni. A playmate-ek száma elenyésző, de természetesen akadnak, Michael pedig egyszer egy 15 éves lánnyal csókolózott.

Szerelmek évadról évadra és csókról csókra (2-5. oldal)