Robotautók versenyeztek a Műszakin

oktatás
2014 január 11., 15:34
comments 2

Ötödször rendezték meg a RobonAUT versenyt a Műszaki Egyetemen. A mesterszakos mérnökhallgatókból álló csapatoknak olyan kisautókat kellett tervezni, amelyek emberi beavatkozás nélkül mennek végig az akadálypályán.

photo_camera MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

"Azok a hallgatók indulhatnak, akik felveszik a robotika című tárgyat; a futamon elért jó eredmény beszámít az eredményükbe. Az első évben mindössze 3-4 csapat indult, ma már általában azért veszik fel a diákok ezt a kurzust, hogy elindulhassanak a versenyen. Egy robotautó megépítése mögött többéves mérnöki tanulmányok és 3 hónap kemény fejlesztőmunka áll" - mondta Dallos Györgyi, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának kommunikációs vezetője.

photo_camera MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.