16 tonnát raksz és mennyi a bér

munka
2014 január 13., 04:35

Két dolgot utálok eléggé: a januárt is utálom, meg dolgozni sem szeretek. A január most már lassan megoldódik, de húsvétig elég sok idő van még, ráadásul március 15 is szombat idén, szóval. Azzal szoktam vigasztalni magam, hogy sokkal szarabb körülmények között is lehetne dolgoznom. Mutatom.

Mondjuk be kell járnom dolgozni. Hová szeretnék jobban menni minden reggel? Egy ún. parkosított udvaros irodaházba? Hogy aztán egész nap a parkot kelljen bámulnom? Kösz, nem.

parkos

Vagy lehetnek büntiben is egy ilyen szipcsiszupcsi ablaktalanban. A fehér telefonon sorba hívnám az államtitkárokat, közben pedig Fontos Számokat adnék össze.

bunti

Ebben az irodában csak és kizárólag nyelvoktatást tudok elképzelni. Ha itt dolgoznék, elővenném a bordó Headwayt meg a kazettás magnómat és munkaidő után tartanék nyelvórákat enyhén ápolatlan villamosmérnököknek.

nyelv

Ha pedig "csendes tevékenységet végző 1 fő" lennék, meghúzhatnám magam itt a sarokban és nézhetném, ahogy más, csendes tevékenységet végző fők facebookoznak a munkaidejükben.

csendes

Vagy lehetne húsfeldolgozó vállalkozásom Újpesten. Minden reggel itt kezdenék, levágnám a disznót (a késaszívbe megoldással, nem ezzel a mostani szögbelövőssel), kivéreztetném, megpörkölném, lekaparnám, lemosnám, feldarabolnám, stb.

disznoAztán pihenésképpen bemennék az irodába cimkézni.

diszno1

Végül pedig felpakolnám a cuccot a helyére, a felcimkézett kis fakkokba: hurka, karaj, szalonna, comb, köröm. Én szeretem a rendet.

diszno2

Vagy mondjuk otthonról dolgoznék. Simán lehetne, hogy lenne egy ilyen kis autóbontó vállalkozásom és hozzá egy ilyen dolgozószobám.

dolgozom

Esetleg ha Frei Tamás könyveket fordítanék katalánra, azt csak ilyen környezetben tenném.

dolgozom1Vagy, ha nem szeretnék nagyon dolgozni - mint ahogy most sem - akkor ágyból irányíthatnám a papír porzsákokat árusító webshopomat.

dolgozom5

Ha igazán bejönne az élet, akkor két ügyfél között vasalhatnám egy kicsit a csajom rohadt zsabós blúzait.

dolgozom4

De kreatív ötletek csak és kizárólag szobrok és egyéb dísztárgyak közelében születnek, ezt a hülye is tudja. Itt csak és kizárólag 8 számjegyű összegekért dolgoznék és jórészt ilyen szavakat használnék, hogy mindazonáltal, meg közgyűlési jegyzőkönyv, néha idegen nyelven is.

drapp szobor

grofbarki

Mondanom sem kell, hogy minden világok legideálisabb világában én egy ilyen helyen dolgozom, rendszerint valami, az emberiség előrelépésének szempontjából teljesen irreleváns műalkotáson, így március 1-től kivettük a gecco szerkesztőségének.

lomb

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.