Idén 725 milliárd agrár- és vidékfejlesztésre jutó pénzt dézsmálhatnak a haverok

mezőgazdaság
2014 január 13., 17:41
comments 6

A termelők és az élelmiszer-gazdaság idén 725 milliárd forint támogatáshoz jut. A hazai forrás 150-160 milliárd forint, a többi uniós. Ezen felül 21 milliárd forinthoz jut az ágazat a gázolaj jövedéki adójának visszatérítéséből – mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Veszprémben. 2014 átmeneti év, a támogatások struktúrája nem változik az elhúzódó brüsszeli döntések miatt, vagyis a SAPS területalapú támogatás 2014-ben 227 euró lesz hektáronként – mondta. A de minimis (csekély összegű) keret a duplájára nőtt januártól: vállalkozásonként 15 ezer euró lett három évre. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.