Négy évet kapott Wieszt János

jog
2014 január 13., 14:11

Folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetésben bűnösnek a bíróság elsőfokon mondta ki Wieszt János volt 11. kerületi szocialista frakcióvezetőt, és 4 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Legalább a büntetés kétharmadát mindenképpen le kell ülnie, ebbe a házi őrizetben meg előzetesben töltött időt 1:4 arányban beszámítják. A bíróság Wiesztet továbbá 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és 2,2 milliós vagyonelkobzást is elrendelt. Wiesztre korábban 7 évet kért az ügyész.

A Fidesz 2010-ben egy titokban készített videót mutatott be a XI. kerületi képviselő-testület ülésén, amin az látszott, hogy Wieszt átvett egy 2 millió forintot tartalmazó borítékot.

(Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.