Szuperlottó érkezhet Magyarországra!!4!

gazdaság
2014 január 13., 10:44

celebration

Hamarosan megérkezhet Magyarországra a két nagy európai lottó egyike. Erre utal egy megállapodást, ami a Szerencsejáték Zrt. szerződései között bukkant fel az év végén. A Szerencsejáték az SG Kft.-vel kötött százmillós szerződést az "Euro Jackpot implementálására".

Az SG Kft. a Scientific Games, a hazai lottózók termináljainak informatikai hátterét nyújtó vállalat magyarországi leánycége. A Eurojackpot pedig a két nagy összeurópai lottó egyike.

Az "implementálás" legnagyobb nehézsége a szelvények árának meghatározása. Az Eurojackpot egy szelvénye 2,5 euróba kerül, de a változó árfolyam miatt a magyar ár elvileg hétről hétre is változhat. A játék beveztetése adózási kérdéseket is felvet, Magyarországon az szja-val csökkentett nettó nyereményt szokták meghirdetni és kifizetni.

Az Eurojackpot szabályai a magyar lottóénál kicsit összetettebbek. Összesen hét számot kell eltaláni. Ötöt ötvenből kell kiválasztani, kettőt pedig nyolcból. (Népszabadság via Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.