Veréssel kényszerítette apja öngyilkos merényletre a tízéves afgán lányt

külföld
2014 január 13., 07:28
comments 2

Apja és bátyja megverték, így kényszerítették arra, hogy magára vegye az öngyilkos merénylők bombamellényét, mesélte a BBC-nek az a tízéves afgán lány, akit Helmand tartományban, egy rendőrségi ellenőrzőpontnál kaptak el.

A lány most azt kérte Hamid Karzai elnöktől, hogy helyezzék új családhoz. Az elnök szóvivője szerint a lány csak akkor kerülhet vissza a rokonaihoz, ha a törzse öregei szavatolják a biztonságát.

A lány fivére valószínűleg a Talibán egyik vezetője. Ő kényszeríthette veréssel a merényletre húgát.

A lány félt a merénylettől, de a bátyja állítólag azt ígérte, hogy csak a célpontok fognak meghalni, ő nem. Azzal is fenyegették, hogy ha most nem hajlandó felrobbantani magát, majd máskor kényszerítik erre. A lány az afgán lányok életéről is nyilatkozott. "Otthon mindent én csináltam. Én főztem, én takarítottam a házat. Úgy bántak velem, mint egy rabszolgával" - mondta.

Amikor azt kérte Karzai elnöktől, hogy adják másik családnak, azt mondta, hogy "nem megyek vissza. Isten nem azért teremtett, hogy öngyilkos robbantó legyek. Azt kértem az elnöktől, hogy rakjon jó helyre". (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.