Változatos dolgokat tanulnak a közmunkások

oktatás
2014 január 14., 10:46
comments 9

Hogy néz ki egy kecske? Mit jelent a bólogatás? Fontos dolgokat tanulnak.

Például azt, hogy hogy néz ki a vöröshagyma. Meg a lila. Meg azt, hogy hogyan kell felhőt, meg napocskát rajzolni.

A tananyag azért is fura, mert két ilyen iszonyú triviális dolog közé néha beraknak egy olyan témát, amire viszont szerintem elég kevesen tudnak válaszolni.

Mire gondolok?

  • Mit jelent a bólogatás? - Helyeslés.
  • Kiváltja-e a dezodor a tisztálkodást? - Nem.
  • Milyen feladatok tartoznak egy önkormányzati jegyzőhöz? - ?!?!?!?!?

Aztán vannak ilyen "erkölcsi" jellegű részek is, amiből kiderül például, hogy a titkot meg kell tartani, a káromkodás csúnya dolog és hogy beszélgetés nem illik rágózni.

A közmunkások egyébként havi 49 ezer forintot kapnak azért, hogy reggel 8-tól, délután 1-ig, heti 5 napon, összesen 4 hónapon át ilyen "képzésben" vegyenek részt. A diákok többsége nem szereti, pedig a tanárok szerint minden másodiknak szüksége van rá.

Az egész oktatásról van egy elég jó összeállítás az Origón.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.