A paksi bővítés mégsem kapta meg Brüsszel teljes jóváhagyását

Tbg
2014 január 15., szerda 13:17
61

A híresztelésekkel ellentéteben az Európai Bizottság nem nyilatkozott arról, hogy a magyarok hatóságoknak kell, vagy nem kell tendert kiírni az atomprojektre

- válaszolta Sabine Berger, az Európai Bizottság energiaügyekben illetékes szóvivője újságírói kérdésre Brüsszelben szerdán, értesült a Népszabdaság.

A giga-(terra-, hiper-) beruházásról hallott már Brüsszel, az Euratom Szerződés vizsgálta annak technikai részleteit, amely a biztonságra, a békés felhasználásra és egyéb részletekre vonatkozik.

Közbeszerzési szempontból még csak vizsgálni fogják, ezért nem tudják még, megfelel-e az európai jogszabályoknak.

A paksi bővítésről szóló megállapodást az oroszokkal az Orbán-kormány tulajdonképpen titokban készítette elő, és bár korábban is szó volt a bővítésről, sokáig azt lehetett tudni, nyílt eljárásban fogják kiválasztani a kivitelezőt.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár kedden azt mondta, hogy a finanszírozási terv és a beruházás megkapta Brüsszel jóváhagyását.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt