A PM fogcsigorgatva barátkozik Gyurcsánnyal

politika
2014 január 15., 14:56
comments 16
  • Szabó Rebeka is ivott abból az Unicumból, amivel a nagy baloldali összeborulás legnagyobb vesztesei, a Párbeszéd Magyarország képviselő nyelték le a Gyurcsánnyal történt összefogás bejelentését. Azt is mondta az ATV-n, hogy szerintük Gyurcsánynak hátrébb kellett volna szerepelnie a listán.
  • Jávor Benedek (PM) újságírók kérdésére azt mondta: elképzelhető, hogy Gyurcsány bevonása miatt veszíthetnek el választókat, de bízik abban, hogy a végső mérleg pozitív lesz, és több választójuk megy majd el szavazni, mint amennyit a baloldali ellenzék korábban meg tudott szólítani. (MTI)
  • A "közös lista, közös jelöltek" bejelentés előtt a következőképpen állt a pártok támogatottsága a Szonda szerint a választásra jogosultak körében: Fidesz 28 százalék, MSZP 16, Jobbik 6, DK 3, Együtt-PM 3, LMP 2. A biztos pártválasztóknál: Fidesz 48 százalék, MSZP 27, Jobbik 11, Együtt-PM és a DK is 5-5, LMP 3. Fodor Gábor pártja nem szerepelt a listán. (Index)
  • A Századvég meg már most megállapította, hogy nincs is nagyobb támogatottsága a közös indulásnak, mintha külön indultak volna.
  • Szabó Tímea, a PM társelnöke, aki miközben ötödik lett a közös listán, egyéniben kénytelen visszalépni a XII. kerületben egy DK-s jelölt javára, csak Paksról írt Facebook-posztot, a szövetségkötésről nem.
  • Vadai Ágnes sem lesz jelölt Angyalföldön, a leginkább balos kerületben, amit az MSZP nem adott ki a kezéből, így ott Hiszékeny Dezső szocialista alpolgármester indul majd. A DK-s politikus a Facebookon azt írta: "A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, a közös egyéni jelöltek és a közös lista érdekében személyes politikai lépéseket is kellett tenni. Nekem is. Talán vannak fanyalgók, talán vannak csalódottak. Nekik mondom, hogy semmilyen egyéni politikai hátralépés nem túl nagy ár annak érdekében, hogy a választások éjszakáján elmondhassuk, hogy kisöpörtük Orbánt és rezsimjét."
  • Molnár Zsolt (MSZP), Karácsony Gergely (PM), Szigetvári Viktor (Együtt), Molnár Csaba (DK) és Boruzs András (Liberálisok) – ők lesznek annak az öttagú stábnak a tagjai, akik a kedden bejelentett baloldali összefogás kampányát irányítják majd – mondta Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke a Népszabadságnak.
  • Fodor Gábor a Facebookon a következőt posztolta: Nagyon jó beszélgetés volt! Köszönöm a szövetségeseimnek és persze Kálmán Olgának.
  • A Gyurcsány révén a lista negyedik helyét megkapó Fodor bevonásáról egy szocialista politikus azt nyilatkozta a hvg-nek: „Fodor élvezi a jobboldali média támogatását, melynek segítségével széttrollkodhatná a most nehezen összehozott megállapodást, azzal roadshow-zva a köztévében és a Hír Tv-ben, hogy nem is teljes az összeborulás, a liberálisokat kihagyták”
  • Az ATV két műsorában is szerepelt Molnár Csaba, a DK alelnöke. Nem voltam képes végignézni, addig jutottam, hogy egyiküknek sem jutott eszébe a Gyurcsány-kormány egyik egészségügyi miniszterének a neve. Az megdöbbentő, hogy pont úgy gesztikulál, mint a főnöke, a hanghordozása viszont sokkal idegesítőbb. Sokat veszíthettem, hogy nem bírta tovább, mert a kommentelők gratuláltak neki, mert energikusan, kedvesen, de nagyon határozottan iskolázta le Havas Henriket.
  • Schmuck Andor azt nyilatkozta a köztévén, hogy őket nem hívta senki az összefogásba, de amúgy is hiteltelenek az abban szereplők

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.