Luxus borvacsora a Boscolóban

hirdetés
2014 január 15., 15:46
comments 19
ad

A Magyar Borok Bálja az a rendezvény, ahol háromszáz fő az ország legjobb borai mellé majdnem Michelin-csillagos szintű ételeket fogyaszthat. Majdnem. A belépő mindenesetre több mint hatvanezer.

borbal-logo

 

A Magyar Borok Bálját kilencedjére rendezik meg február 22-én a szokásos helyszínen, az ötcsillagos Boscolo Budapest luxushotelben. Mint ismert, ez az a körúti szálloda, ahol a New York Kávéház – Ady Endre, Krúdi Gyula, Osvát Ernő vagy akár Karinthy Frigyes egykori törzshelye – található. A kávéházban ma csúcsgasztrónómiát kínáló étterem is üzemel – Salon néven – melynek séfjeit, Wolf Andrást és Fekete Antoniót tavaly az Év Konyhafőnöke címmel jutalmazta a Gaul&Millau étteremkalauz. A báli menüt ők ketten készítik el, nem kevesebb mint háromszáz főre. A Salon hiába van a harmadik magyar Michelin-csillag várományosai között, ennyi emberre képtelenség a hétköznapi fine dining színvonalon főzni, a február 22-i eseményt mégis luxus kategóriájú gasztronómiai rendezvényként kell számon tartanunk, ahol a kaviáros nyúlpástétomtól elkezdve a badacsonyi halderelyén át a burgonyás céklapitével körített vaddisznófiléig egészen különleges ételeket kóstolhatnak majd a vendégek. Mindehhez három welcome drink és öt, kimondottan az ételekhez társított bor is járni fog.

Az est persze nem csak az ivásról és az evésről fog szólni; az ország egyik legismertebb a capella együttese, a Four Fathers mellett Simkó-Várnagy Mihály csellista, Horgas Eszter fuvolaművész is fellép majd. A vacsora alatt Rakonczai Imre zongorázik, azt követően pedig a Night Cruisers Band fogja hajnalig táncoltatni a népet. Kiosztják a Gál Tibor Emlékdíjat is. Ezt a borász fogja kapni, akire a bál Facebook oldalán a legtöbb szavazat érkezik február 21-éig.

A menü:

elso-fogas
Zsályás nyúlpástétom gorbusa kaviárral és parajjal – Szent Tamás Pincészet, Mád Furmint 2012

masodik-fogas

Badacsonyi halderelye – Szeremley Birtok, Badacsonyi Olaszrizling 2012

 

harmadik-fogas

Rózsaszín kacsamell kápiás polentával és illatos gombával – Egri Korona Borház, Selection Egri Kékfrankos 2008

 

negydik-fogas

Vaddisznó gerinc filé burgonyás cékla pitével, fahéjas aszalt meggyes jus-val – Malatinszky Szőlőbirtok, Noblesse Cabernet Franc 2008

 

otodik-fogas

 

Mascarpone ropogós morzsával csokoládés pesto-val és fügével – Liszkay Pincészet – Liszkay Cuvée 2008

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.