https://444.hu/assets/underground_transparency.jpg

Térképen látható, hogyan ássa alá a közbeszerzéseket a korrupció

bűnügy
2014 január 15., 12:12
  • Magyarországon ma a becslések szerint tíz közbeszerzési eljárásból hét korrupt.
  • De a felszínen minden rendben van: nincsenek jogorvoslati kérelmek a Közbeszerzési Hatóságnál, feljelentések a rendőrségnél, és ügyészégnél.
  • Nem csoda, a korrupcióra a magyar cégvezetők is mint eszközre tekintenek, ráadásul az unióban nálunk gondolják a legkevesebben úgy, hogy van értelme jelenteni a korrupciót.
  • A Transparency International magyarországi munkatársainak csak a mélyinterjúk során, névtelenséget kérve meséltek az érintettek a rendszer működéséről.
  • Katona Zita a TI angliai pályázatára készítette el ezt az infografikát, ami azt a rendkívül bonyolult rendszert mutatja be, ahogyan a korrupt mechanizmusok aláássák a közbeszerzési eljárásokat.
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.