Tucatjával tartóztatják le a melegeket Nigériában

Elkezdődött a melegek üldözése Nigériában. Kedden lépett hatályba a törvény, ami alapján már csak azért is 14 év börtönre ítélhetnek valakit, mert azonosneművel él kapcsolatban.

A törvény hatályba lépése után máris tucatjával tartóztattak le melegeket. A közhangulat is elég aggasztó, a melegaktivisták beszámolói szerint "az LGBT közösség életkörülményei pokoliak, frusztrálóak, démonizálóak, kihívásokkal és erőszakkal telik".

Az új törvény nem szimplán az együttélést tiltja. Egyik paragrafusa szerint már azért is tíz (10) év börtön jár, ha valaki melegklub vagy melegtársaság tagja, illetve "szándékosan vagy akaratlanul nyilvánosság előtt mutatja ki homoszexuális érzelmeit". És ugyanígy tíz évre ítélhetik azt, aki szimplán támogatja a melegeket.

Ezen az alapon akár a homoszexuális HIV-fertőzötteket kezelő szervezetek munkatársait is lecsukhatják, legalábbis az ENSZ szerint.

Nigériában ez előtt sem volt egyszerű a melegek élete. Délen, a keresztény részeken börtönbe zárhatták őket, északon, a muzulmán vidéken pedig halálra kövezhették. És ezt elég gyakran meg is tették. "Elégy hétköznapi esemény" - mondta a kövezésekről Dennis Ojiyoma, az észak-nigériai meleg közösség egykori szervezője.

Az időközben az Egyesült Államokba menekült melegjogi aktivisták legfrissebb beszámolói szerint kedden razziák kezdődtek az országban. A módszer egyszerű: ha elkapnak egy meleget, akkor az a büntetés enyhítésének reményében feladja társait. (Via The Daily Beast)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.