Végre kiszámolták, hány listás mandátumhoz juthat az ellenzéki összefogás

politika
2014 január 15., 06:35
comments 3

A Political Capital az ellenzék legújabb megállapodása után még nem frissítette választási szimulátorát - ami a korábbi megállapodás szerinti leosztásban osztotta a töredékszavazatokat az akkor még elvben külön listán induló MSZP és az Együtt között -, de szakembereik már az új megállapodás szerinti közös listával is kiszámolták a várható mandátumokat. A lényeg:

Ha az LMP bejutásával is számolunk, akkor

  • 20-25%-os eredménnyel 21-27;
  • 25-30%-os eredménnyel 27-31;
  • 30-35%-os eredménnyel 31-33;
  • 35-40%-os eredménnyel 33-34

listás képviselői helyet szerezhetnek. Ha az LMP nem jut be, 2-3-mal többet. Az Együtt 2014 - PM-nek az első negyvenben mindössze négy jelöltje van a közös listán, az ötödik jelöltjük a 48.

Azaz, ha nem nyernek egyéniben, vagy a lista első 47 helyéről nem szereznek elegen egyéniben is mandátumot, akkor Bajnai pártja frakció nélkül maradhat - a frakcióalapítás feltétele közös listán induló pártok öt képviselővel alakíthatnak külön frakciót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.