Anyu ökölbe szorult keze vagyok

KÖZÉLET
2014 január 16., 16:41

Női Harcosok Klubját és önvédelmi appot hoz létre Mary Kom, indiai box világbajnoknő.

Képzeld el, hogy huszonéves vagy, lány és egyetemista. Megvan? Akkor most képzeld el azt is, hogy mindez azzal jár, hogy bármikor csoportos nemi erőszak áldozatává válhatsz. Ez történt 2012-ben Indiában egy orvostanhallgató lánnyal is, akinek tragédiája ugyan nagy nyilvánosságot kapott, de a mai napig rengeteg hasonlóan felháborító sztori marad ki a hírekből.

Annak érdekében, hogy tömegek figyelmét hívják fel a problémára, (jobb, központi intézkedés híján) egyre több civil magánkezdeményezés szerveződik, ilyen volt például tavaly a bollywoodi színésznő szatirikus vírusvideója, az It’s your fault is.

link Forrás

Akad ennél még tökösebb kezdeményezés is. Mary Kom olimpiai érmes, ötszörös box világbajnok célja, hogy a nők tudják, mit kell tenni baj esetén és nagyobb biztonságban érezhessék magukat. Ennek érdekében szülővárosában, Manipurban korábban már tartott önvédelmi tábort, most pedig

India elsőNői Harcosok Klubját hozta létre.

Kom azokról sem feledkezett meg, akik offline nem tudnak/akarnak csatlakozni, nekik egy app segítségével ad tippeket, hogyan védjék meg magukat.

Abban egyetértünk, hogy nem árt megtanulnunk pár alapfogást:

photo_camera Forrás: giphy.com

De hosszú távon jobb lenne, ha minden pasi egy kedves plüssmackó lenne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.