Emberen még nem próbált halálkoktéllal végeznek ki egy elítéltet az USA-ban

bűnügy
2014 január 16., 07:50
comments 8

Ohióban elfogyott a pentobarbital, amit eddig a kivégzésekhez használtak. Nem csak Ohióban, hanem más államokban is egyébként, és azért fogyott el, mert az európai gyártók megtiltották a börtönöknek, hogy a készítményeiket kivégzésre használják.

A börtönöknek ezért új módszerekhez kell folyamodniuk.

Az 53 éves Dennis McGuire lesz az első, akin kipróbálják a midazolám és hidromorfon keverékét. Az előbbi erős nyugtató, az utóbbi fájdalomcsillapító.

McGuire-t 1994-ben ítélték halálra Joy Stewart meggyilkolása és megerőszakolása miatt. Ráadásul saját magát buktatta le: más ügy miatt ült a börtönben, amikor önként jelentkezett, hogy információkkal szolgáljon az akkor már majdnem egy éve felderítetlen Stewart-gyilkosság elkövetőjéről. Miközben azon igyekezett, hogy gyanúba keverje saját sógorát, ellentmondásokba keveredett, és lebukott.

Ma végzik ki, ha semmi nem jön közbe.

 

(via SFGate)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.